Wednesday 30 April 2014

LTV: Οδηγείται σε στοχευμένει ή σε καταναγκαστική πτώχευση? Πόσα ζημιώνει ο ΑΠΟΕΛ?

Από  καιρό φαινόταν η φθίνουσα πορεία της LTV.
Κάνοντας μια μικρή αναδρομή των τελευταίων χρόνων, βλέπουμε ότι η πτωτική πορεία της LTV, άρχισε προ πολλού.

Αρχικώς ήταν η απώλεια εκατομμυρίων από την συνεργασία που είχε με την Multichoice, -η οποία Multichoice στην συνέχεια πωλήθηκε στην Ελληνική Forthnet μέχρι που τελικά πτώχευσε το 2011-.

Ακολούθησε η οικονομική περισυλλογή, το κόψιμο αθλητικών εκπομπών και άλλων προγραμμάτων.

Η υποβάθμιση του τηλεοπτικού της προγράμματος μη μπορώντας να αντέξει στις αγορές νέων ταινιών -από αυτές που βγαίνουν αμέσως από τις κινηματογραφικές αίθουσες- για τους συνδρομητές της, ήταν ένα μεγάλο κτύπημα για την συνδρομητική τηλεόραση, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετούς συνδρομητές χωρίς να μπορέσει να τους αντικαταστήσει με καινούργιους.

Ο μεγάλος ανταγωνισμός από cytavision, nova, primetel, Cablenet, και άλλων καναλιών, αλλά και της ίδιας της τεχνολογικής εξέλιξης του Διαδικτύου ήταν επίσης ένα ανυπέρβλητος σκόπελος, για τον συμπαθητικό σταθμό των Πυργών παρ΄όλη τη προσπάθεια και το LTV3PLAY.

Επιπλέον ισχυρό πλήγμα δεχόταν επί σειρά ετών από την πειρατεία μέσο της πλατφόρμας του Dreambox. Το φαινόμενο εξαλείφθηκε όταν τερματίστηκε η συνεργασία με την NOVA το 2011, δυστυχώς όμως πολύ αργά, διότι η κάθοδος είχε αρχίσει.

Η φθίνουσα πορεία της LTV φάνηκε επίσης και από την ανεπάρκεια της αναβάθμισης των μηχανημάτων της με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να βγάλει τηλεοπτικό σήμα προς τους συνδρομητές της σε HD -High Definition- HQ, κι αναφέρομαι ιδιαίτερα στις αθλητικές μεταδόσεις, πέραν από το συγκεκριμένο κανάλι HD που στην ουσία ήταν δώρο άδωρο.
Αν ανατρέξει κανείς στο διαδίκτυο θα δει ότι όσα Videos είναι ανεβασμένα στο Youtube, κανένα δεν έχει HD, αντιθέτως, είναι σε 300 και 400 pixels ποιότητας.

Στον μεγαλύτερο τομέα που κυριολεκτικά έμεινε η LTV ανεξεταστέα, είναι στο Live Streaming, ενώ οι υπόλοιπες πλατφόρμες καλύπτουν ολόκληρη την επικράτεια της Κύπρο, η LTV αδυνατεί να πληρώσει τα δικαιώματα στην ΚΟΠ για να μεταδίδει ελεύθερα το Live Streaming και στην Κύπρο, προσβλέποντας παράλληλα στην εκβιαστική αύξηση των συνδρομητών της. Εδώ όμως έχασε μεγάλο μέρος του φίλαθλου τηλεοπτικού κοινού.

Η κάλυψη των τοπικών αγώνων άρχισε να γίνεται προβληματική, μειώθηκαν οι κάμερες λήψης με αποτέλεσμα να είναι μην είναι ικανοποιητική η μετάδοση των αγώνων.
Από τους γερανούς, εντός και εκτός γηπέδου, και τις 11+ κάμερες, κατέληξαν να κάνουν μετάδοση με μια στατική στα δημοσιογραφικά θεωρεία και μια στον αγωνιστικό χώρο ενώ σε μερικές περιπτώσεις και αναλόγως κρισιμότητας του αγώνα, βάζουν 2 σταθερές πίσω από τα γκολπόστ χωρίς κάμεραμαν.

Η LTV ένεκα όλων αυτών των προβλημάτων, κατέληξε από κυρίαρχος του κυπριακού τηλεοπτικού ποδοσφαιρικού προϊόντος σε κομπάρσο.
Όλες οι ομάδες εγκατέλειψαν την LTV και βρήκαν τηλεοπτική στέγη αλλά και περισσότερα χρήματα σε άλλες πλατφόρμες.


Η απώλεια των πρωτοκλασάτων τηλεοπτικών της αστεριών όπως του Κοσιάρη, του Πετεβίνου και άλλων ήταν ακόμα ένα αρνητικό στοιχείο, έκλεισαν τις αθλητικές υπερπαραγωγές / εκπομπές του επιπέδου SKYSPORTS - ESPN και έμειναν να κάνουν εκπομπή χωρίς "τους ειδικούς του είδους" απλά για να γεμίζουν τον τηλεοπτικό χρόνο.

Πρόσφατα αποχώρησε ο CEO κ. Ξυναρής, ο οποίος ετοιμάζει μια νέα συνεργασία με συνδρομητικό κανάλι των Αθηνών με Ελληνικές ταινίες, επιπλέον χάθηκαν τα δικαιώματα των ξένων Πρωταθλημάτων και της Φόρμουλα 1, αφού δεν μπορούσε να ανταποκριθεί οικονομικά στην αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων.

Χάθηκαν οι σπόνσορες κι οι διαφημιστές.... είναι γενικά παραδεκτό ότι στην Κύπρο του 2014, η διαφημιστική πίτα είναι ψίχουλα, ακόμα και τις εποχές των παχουλών αγελάδων, το διαφημιστικό πανηγύρι γινόταν με δανεικά των τραπεζών κι αγύριστα.

Προχθές Τρίτη έκαναν την εμφάνιση τους τα ΟΒ με την επωνυμία Triple ΑΑΑ, τα οποία αντικατέστησαν αυτά της Lumiere, το ποιο πιθανών να είναι τα ίδια και απλά να έχουν αλλάξει εταιρεία.
LTV OB
Για ποιο λόγο έγιναν αυτά?
Μήπως η LTV ετοιμάζει ηρωική έξοδο από τα τηλεοπτικά δρώμενα, παράλληλα όμως μεταβιβάζει τα περιουσιακά της στοιχεία αλλού?
ή μήπως τα έχει πωλήσει?
ή μήπως δημιουργεί άλλη εταιρεία για να συνεχίσει να υπάρχει δια μέσου της και μετά το κλείσιμο της LTV?

Στον ΑΠΟΕΛ, δεν μας ενδιαφέρουν οι κινήσεις της LTV, από τη στιγμή όμως που δεν θίγονται τα συμφέροντα μας, και αυτή τη στιγμή τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ είναι σε κίνδυνο από τις κινήσεις της LTV. Μας υπολείπεται ένα μεγάλο ποσό της συμφωνίας με την LTV για τα φετινά τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς και για τις επόμενες 2 χρονιές.
Τα ποσά που μας χρωστά η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ανυπολόγιστα για την ώρα (θα επανέλθουμε)

Η LTV φαίνεται να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί γι αυτό και η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ποδόσφαιρο έχει κινηθεί νομικά κατά της LTV, ακολουθούμενη από τον Ερμή Αραδίππου.

Η Διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη, θέλοντας να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια εξόφλησης και διασφάλισης των χρημάτων από το συμβόλαιο με την LTV, αναγκάστηκε να φθάσει στα άκρα και να  προσφύγει στα Δικαστήρια διεκδικώντας να δικαιωθεί.

Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες μέσο της Δικαστικής οδού, και έχει κατατεθεί το σχετικό αίτημα.

Οι νομικοί σύμβουλοι της Εταιρείας βρίσκονται σε αναμονή, περιμένοντας το Δικαστήριο να ορίσει ημερομηνία εξέτασης της προσφυγής μας.

Το θέμα με την LTV είναι καθαρά νομική διαδικασία και είναι πασιφανές ότι το ΔΣ προσπαθεί να βρει τρόπο να απεμπλακεί από την συμφωνία με την LTV, κι έτσι να πάει σε μια νέα τηλεοπτική πλατφόρμα, είτε της ΚΟΠ είτε κάποια άλλη, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Το θέμα εν όσο είναι στα δικαστήρια, το ΔΣ δεν θέλει να λέει πολλά για το συγκεκριμένο θέμα, δηλώνει όμως ότι προσπάθεια είναι να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της ομάδας όσο το δυνατό καλύτερα.

Είναι ποια φανερό, ότι οι σχέσεις ΑΠΟΕΛ και LTV μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας, οδεύουν προς το τέλος τους. Θεωρείται δεδομένο ότι η ομάδα μας θα βρει νέα τηλεοπτική πλατφόρμα για προβολή των αγώνων μας, τουλάχιστον για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.


6 comments:

  1. ακολουθεί κι η ανόρθωση την δικαστική οδό με την LTV

    ReplyDelete
  2. Η cytavision πάει για ιδιωτικοποίηση, δεν βλέπω να μπορεί να γίνει κάποια νέα συμφωνία με Αποέλ ή με άλλους

    ReplyDelete
  3. os to telos tou protathlimatos prepei na dosei sto APOEL 500,000 evro tzie parapano akoma,
    pou enna ta vrei?
    epattisen

    ReplyDelete
  4. syn to ena ekatommyrio, Stella, gia thn epomeni xronia 14-15... exeis dikio pasei gia katastrofi

    ReplyDelete
  5. τις μετοχές του Αποέλ, που έχει η ltv να τις αγοράσει ο κόσμος

    ReplyDelete
  6. ο αλουπός εχόννετουν τζιο νούρος του εφένετουν1 May 2014 at 11:32

    ούλλοι εκάτσαν πάνω κοπέλια που την ΛΤΒ. κάποιοι μεγαλοπαράγωντες της ανόρθωσης κλαίουν οικογενιακώς....εννά τους σώσει ο κοκορίδης? σορρυ πουλλαίδης?

    ReplyDelete