Wednesday 11 December 2013

Η επιστροφή του Γιώργου Δώνη στην γενέτειρα του, Φρανκφούρτη

Γιώργος Δώνης
Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ ξεκινά τη νέα πρόκληση στη προπονητική του καριέρα, από εκεί που "κλώτσησε" για πρώτη φορά τη στρογγυλή θεά, της γενέτειρα του Φρανκφούρτης.

Μιλώντας στο UEFA.com ο κύριος Δώνης, ανάφερα τα ακόλουθα:

"Είναι ένα πολύ ξεχωριστό συναίσθημα η επιστροφή μου στον τόπο που γεννήθηκα."

"Μπορεί να έχω ζήσει εδώ, μόνο 6 χρόνια, οι γονείς μου όμως έζησαν στην Φρανκφούρτη αρκετά χρόνια και εξακολουθούμε να έχουμε οικογενειακούς δεσμούς εδώ."

"Το τελευταίο μας ισόπαλο αποτέλεσμα, 0-0 με την Μακκάμπι στο ΓΣΠ, μας έχει αφήσει ελάχιστες ελπίδες για την πρόκριση, όμως εμείς θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να πάρουμε το αποτέλεσμα."

ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

"Οι πιθανότητες πρόκρισης δεν είναι με το μέρος μας. Δεν είναι μόνο ότι πρέπει να νικήσουμε την Άιντραχτ, πρέπει ταυτόχρονα να χάσει κι Μακκάμπι από την αδιάφορη Μπορντό στο Τελ-Αβίβ και επιπλέον η νίκη μας πάνω στην Φρανκφούρτη θα πρέπει να είναι με μεγάλο σκορ."

"Γνωρίζω ότι μέχρι τώρα, καμιά Κυπριακή ομάδα δεν κατάφερε να νικήσει Γερμανική ομάδα, αλλά δεν με αποθαρρύνει καθόλου το γεγονός." ανέφερε ο Γερμανο -Έλληνας προπονητής του ΑΠΟΕΛ Γιώργος Δώνης ή "Το Τραίνο" όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά.

"Οι Ευρωπαϊκοί αγώνες είναι παιγνίδια αίγλης για την ομάδα, τους παίκτες και την προπονητική ομάδα. Ότι και να γίνει στον αγώνα, δεν πρόκειται να παραδοθούμε αμαχητί."

Η *UEFA.com* τέλος κάνει αναφορά στην προπονητική καριέρα του Γ.Δώνη και αναφέρει ονομαστικά τις ομάδες τις οποίες υπήρξε προπονητής, δλδ την Λάρισσα, την ΑΕΚ Αθηνών, τον Ατρόμητο Αθηνών τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και τέλος τον ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας. Σημειώνει επίσης το γεγονός ότι ο Γιώργος Δώνης ήταν ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστή που αγωνιστική στην Αγγλική πρέμιερ και συγκεκριμένα το 1996 στην Blackburn Rovers FC.

© 1998-2013 UEFA. All rights reserved.

No comments:

Post a Comment