Monday 16 December 2013

Οι ελπίδες μας, στην παλιοσειρά ΑΠΟΕΛ-ΟΜΟΝΟΙΑ

Ο Νούνο Μοράις θα είναι σήμερα το "κρυφό χαρτί" της επιτυχίας?

"ΘΡΥΛΟΣ το αφεντικό της ΧΩΡΑΣ" 

Η "παλιοσειρά" καλείται σήμερα να κάνει τη διαφορά και να πάρει στους ώμους της το βάρος του ντέρμπι. Ο Νούνο Μοράις, ο Γουστάβο Μαντούκα, ο Στάθης Αλωνεύτης, ο Αρχηγός Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, ο Μαρσέλο Ολιβέιρα, ο Ούρκο Πάρντο, ο Μάριο Σέρτζιο κι ο Μάριο Μπούντιμιρ(αν θεωρείται παλιός) θα πλαισιωθούν από τον φορμαρισμένο Βινίσιους. Μένει μόνο μια θέση, αυτή του 2ου κεντρικού αμυντικού. Πιθανών τελικά να προτιμηθεί ο Μπόρδα αντί του Αμορίν. Ένα καθαρό 4-4-2. ΑΠΟΕΛ - ομόνοια, στο παγωμένο ΓΣΠ στις 7 το βράδυ.

Χαρακτηριστικό είναι, αυτή η "παλιοσειρά" ξεχειλίζει από ποιότητα, ταλέντο και εμπειρία, τι μένει, είναι να μας δώσουν κάτι από τα μαγικά τους δώρα, κι οι αντίπαλοι να γυρίσουν πίσω στα ερμάρια τους.

«Δεν είναι καθοριστικό παιχνίδι, ούτε για τον έναν, ούτε για τον άλλον», είπε ο Πρόεδρος της εταιρείας, κύριος Πρόδρομος Πετρίδης (Π³), σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΑΠΟΕΛ 1926».
Κι όμως οι τουρκοκύπριοι έχουν τον εκπρόσωπο τους στο πρωτάθλημα "Γλαύκος Κληρίδης"
ΣΥΝΕΧΕΙΑ....


Και φυσικά όλοι ξέρουμε ότι απλά τα είπε για να αποφόρτιση τους ποδοσφαιριστές από το άγχος. Τα εννοεί όμως? Γνωρίζοντας τον Π³ πως λειτουργεί και πως σκέφτεται σας λέμε κατηγορηματικά πως το σίγουρο είναι ότι δεν θα περάσει στο ντούκου μια πιθανή απώλεια του ΑΠΟΕΛ στο σημερινό ντέρμπι.

Σημαντική βελτίωση δεν είδαμε ακόμα με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο. Η αλήθεια, δηλαδή, να λέγεται, κυρίως όταν έχεις απέναντι σου το ζωντανό παράδειγμα του προπονητή της Αέλ Βούλγαρου Πέτεφ, ο οποίος κάτω από τις ίδιες συνθήκες και φθάνοντας την ίδια εποχή με τον Γ.Δώνη, οδηγεί την Αέλ από επιτυχία σε επιτυχία χωρίς να έχει βαθμολογικές απώλειες κερδίζωντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.
Ο παράγων Ευρώπη δεν είναι ουσιαστική δικαιολογία διότι, ας είμαστε ειλικρινείς, κανένα Ευρωπαϊκό παιγνίδι δεν μας απασχόλησε στα σοβαρά.

Είναι ο Πέτεφ καλύτερος από τον Δώνη?

ΟΧΙ φυσικά, κατηγορηματικά λέμε ΟΧΙ, η διαφορά έγκειται στην στελέχωση της ομάδας. Ο Πέτεφ, ο πονηρός Βούλγαρος προπονητής βασίζεται στους παίκτες που οδήγησαν την Αέλ στην κατάκτηση του τίτλου προ διετίας και του "βγαίνουν", κάτι που δεν είχε κάνει ο προκάτοχος του Βιτικάλ και πλήρωσε το μάρμαρο.

Ο Γιώργος Δώνης όμως, δίνει έναν άνισο αγώνα, δυστυχώς βρήκε μια ομάδα υποστελεχωμένη, με υπερτιμημένους και υπερεκτιμημένους παίκτες, με δυσανάλογα ψηλό μισθολόγιο, ανέτοιμους, απροπόνητους κι ατάλαντους.
Δυστυχώς οι προσπάθειες της "παλιοσειράς" δεν αρκούν για να δώσουν τα αποτελέσματα που θέλει, καθώς οι "παλιοσειράες" δεν έχουν τα ανάλογα στηρίγματα από τους νέους.

Το ΑΠΟΕΛ θα κάνει την διαφορά στις μεταγραφές, μέχρι τότε όμως, επιβάλλεται σήμερα να νικήσουμε.
Θέλουμε σήμερα τους "παλιοσειράες" απλά να κάνουν το καθήκον τους ... και θα το κάνουν, είμαστε σίγουροι.
Ο Π³ τα γνωρίζει όλα αυτά, όπως γνωρίζει επίσης ότι μια πιθανή αποτυχία σήμερα θα  χτυπήσει κόκκινο, με τις αποστάσεις από τις προπορευόμενες να «ανοίγουν» επικίνδυνα. 

No comments:

Post a Comment