Monday 1 April 2013

Σε επείγουσα αναζήτηση νέας προπονητικής - ποδοσφαιρικής στέγης το ΑΠΟΕΛ, από το καλοκαίρι ένεκα ΤΡΟΙΚΑΣ


 Η Τρόικα βάζει χέρι στην εκκλησιαστική περιουσία επειδή δεν καλύφθηκαν τα συμφωνηθέντα ποσά των 7δις από το κούρεμα στις καταθέσεις και στην συγχώνευση των 2 τραπεζών.
 Η Αρχιεπισκοπή έδωσε το πράσινο φως και πρώτη στη σειρά είναι η περιουσία της πλούσιας μονής του Κύκκου και συγκεκριμένα το PRIME φιλέτο γης του Αρχαγγέλου.
 Όπως είναι γνωστό το προπονητικού κέντρο του ΑΠΟΕΛ στον Αρχάγγελο, είχε παραχωρηθεί στο ΑΠΟΕΛ για περίοδο ενοικίασις 30 χρόνων.
Προπονητικό κέντρο Αποέλ - Αρχάγγελος
ΣΥΝΕΧΕΙΑ....
Η εκμίσθωση του Αρχαγγέλου τελειώνει σύντομα και μη έχοντας άλλη επιλογή, ο Επίσκοπος Νικηφόρος και η Ιερά μονή Κύκκου ειδοποίησαν με την σειρά τους γραπτός την εταιρεία ΑΠΟΕΛ ότι μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να τους επιστραφεί το συγκεκριμένο κομμάτι το οποίο και θα ενσωματώσει στο υπόλοιπο τεμάχιο και στη συνέχεια θα δημευθεί για να καλυφθεί το έλλειμμα που υπάρχει από τη συμφωνία με τους Τροικανούς.

Κάτι ήξερε ο Αρχιεπίσκοπος όταν δήλωνε "θέτω την εκκλησιαστική περιουσία στη διάθεση του Κράτους".

Από την συγκεκριμένη δήμευση εξαιρείται μόνο η ιστορική μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που βρίσκεται στους κήπους του Αρχαγγέλου.

Με πόνο ψυχής ο Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος, βλέπει τη ναυαρχίδα της περιουσίας της μονής Κύκκου, να κάνει φτερά.

Το ΑΠΟΕΛ με την σειρά του τώρα εξετάζει διάφορα σενάρια όπως την άμεση επίσπευση της ανέγερσης του προπονητικού κέντρου στην Κοκκινοτριμιθιά ή της χρήσης των βοηθητικών γηπέδων του ΓΣΠ, γεγονός όμως που προκαλεί πονοκέφαλο στους Διοικούντες του ΓΣΠ καθ ότι τα συγκεκριμένα γήπεδα είναι ήδη εκμισθωμένα σε αρκετές ακαδημίες ποδοσφαίρου και στα κλιμάκια της Εθνικής.

Μια άλλη επιλογή που έπεσε στο Τραπέζι ήταν η συστέγαση του ΑΠΟΕΛ με την ΠΑΕΚ Κερύνειας στα ιδιόκτητα γήπεδα της προσφυγικής ομάδας που είναι απέναντι από τον Αρχάγγελο.

Η ιδέα της προσωρινής μετακόμισης στον Προμαχώνα του Τακτακαλά, μαζί με τον Ολυμπιακό, απορρίφθηκε.

CYP, Nicosia, Archaggelou Michael Church, Kikkou monastery {1st photo from this spot on g.e.} (by petinaki)
Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ
Η λίμνη Μαγγλή, μέρος του Αρχαγγέλου
Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος
Η προνομιούχα περιοχή Αρχαγγέλου

No comments:

Post a Comment